Blinde Paniek: Idealisme in de praktijk: interview met Paul de Rook

Interview met politicus Paul de Rook voor Blinde Paniek.

“Een betere wereld begint bij jezelf. Althans, dat wilden de Postbus 51-spotjes uit de jaren ’90 ons doen geloven. Maar hoeveel mensen denken nog dat zij het verschil kunnen maken? Nienke (27) verdiepte zich eerder al in het cynisme van onze generatie, en gaat in deze serie op zoek naar de andere kant van de medaille. Ze interviewt twintigers die hun idealisme op een bijzondere manier in praktijk brengen.”

Link naar blog: Idealisme in de praktijk: Paul de Rook

paul3

Introductie: Paul de Rook (26) werd in 2009 campagneleider van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Groningen. Op zijn  drieëntwintigste werd hij met een groot aantal voorkeursstemmen verkozen als raadslid en sindsdien zoekt hij zijn weg door de wandelgangen van de gemeentelijke politiek. En dat alles naast zijn studie internationale betrekkingen. Dit jaar werd hij genomineerd voor de Europese LeaDer Award. Een goed CV voor een gesprekje met een jonge idealist in de politiek.

Leave a Reply