Blinde Paniek: Idealisme in de praktijk: interview met Niki Frencken

Interview met documentairemaker Niki Frencken voor Blinde Paniek.

“Een betere wereld begint bij jezelf. Althans, dat wilden de Postbus 51-spotjes uit de jaren ’90 ons doen geloven. Maar hoeveel mensen denken nog dat zij het verschil kunnen maken? Nienke (27) verdiepte zich eerder al in het cynisme van onze generatie, en gaat in deze serie op zoek naar de andere kant van de medaille. Ze interviewt twintigers die hun idealisme op een bijzondere manier in praktijk brengen.”

Link naar blog: Idealisme in de praktijk: Niki Frencken

niki-frencken-bijsluiter-van-goed-doen-bw

Introductie: Niki Frencken (28), documentairemaker en regionale coördinator bij de NGO Microjustice4All in Oeganda, staat mij via skype te woord (de Nederlandse verbinding werkt slechter dan de Oegandese). In haar recent uitgebrachte documentaire “De Bijsluiter van Goed Doen” stelt Niki de effectiviteit van particuliere initiatieven op het gebied van ontwikkelingssamenwerking aan de kaak. Ze volgt enkele Nederlanders die in Oeganda een weeshuis oprichten of een landbouwproject voor de lokale bevolking starten en laat zien wat voor obstakels zij tegenkomen en welke onverwachte bij-effecten de projecten hebben.

Leave a Reply