Waar ben ik nu beland: Albanie in Anekdotes

Het is geen Parijs, Praag of Rome, maar Nienke was nergens liever dan in Tirana, de hoofdstad van Albanië. Ze liep vijf maanden stage bij de Nederlandse ambassade.  Ze prikte door de vervallen gebouwen en vieze steegjes heen, en zag de schoonheid van de stad in allerlei kleine dingen. ‘Al met al is Tirana een vat vol tegenstrijdigheden. Modern versus ouderwets, luxe versus armoede en verval en vuilnis versus natuurschoon.’ De leukste anekdotes beschrijft ze in haar reisdagboek op WaarBenJij.Nu.”

Gepubliceerd als ‘Albanië in Anekdotes’ in: Waar ben ik nu beland?, Rainbow pockets, mei 2009, pp. 129-136.

Selectie van de meest bizarre reisverhalen van WaarBenJij.Nu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Introductie: Tirana is een fascinerende stad die ik door een mix van Albanese en internationale vrienden en mijn werk bij de ambassade al van veel kanten heb gezien. Dit heeft wat interessante en soms komische onthullingen opgeleverd die ik jullie niet wil onthouden. Speciaal voor de fans van cultuur en taalgerelateerde opmerkelijkheden dus een stuk gewijd aan ‘Die Alleraardigste Albanezen’ (jullie kennen die reeks boekjes toch nog wel? Die Gekke Grieken, Die Rare Romeinen

Leave a Reply